Monday, November 18, 2013

Hidalgo

Moikka hanit! 
Viikonloppuna menin perheeni kanssa Hidalgoon, meksikon äitini on syntynyt siellä. 
Itse kaupunki on todella pieni, samoin kuten tämä rakas Lagunas. Lagunas ja Hidalgo ovat siis aivan samannäköisiä kaupunkeja, sisältää samat kauneudet ja muut herkut, oli niin häröä :D
Anyway syy miksi matkustettiin bussille 12 tuntia (yhteen suuntaan) moiseen kaupunkiin, oli koska Oaxacalla on jonkinlainen perinne pitää kahden päivän festivaali. Tarkoittaa sitä että kansanpuvut päälle, hiukset letille ja sit lets mennään. 
Ensin mentiin kirkkoon, missä kirkon isäntä piti sitten pitkän puheen ja mä otin jo Candy Crushin esille, siskoni nukahti ja minun piti lyödä veljeäni ettei nukahtaisi. 
Paikan päällä oli kamera miehet ja video mies, oli hienoa sitten seisoa kirkon edessä kun yhtäkkiä mies hyppää eteeni ja laittaa videon pyörimään ja sekuntti tolkulla hitaasti kameraa kääntäen kuvaa minua, siinä pokka meinas pettää nii pahasti. Ei siinä kaikki kamera miehet olivat yhtä innoissaan, kirkossa istuessa piti tulla vielä ottamaan kuvaa XD naureskeltiin veljeni kanssa. 
Kirkon jälkeen oli kulkue johon kaikki osallistuivat. Musiikki pauhasi ja siinä sitten käveltiin toiselle kirkolle. Sinne saavuttuamme perinne menee niin että ihmiset ovat ostaneet kulttuurillisia esineitä/tavaroita ja sitten kirkon edustalta heitetään toisille ihmisille. 
Se oli semmonen ryntäys, etten ollut koskaan nähny moista. Ajatelkaa saat ilmasta kamaa, tottakai sä rynnit jaja, veljeni meni ihan sekaisin, mää kattelin vierestä ja otin niitä tavaroita siltä, että se vois nappaa enemmän. 
Tämän jälkeen mentiin sukulaisten talolle hetkeksi hengittämään ja sitten taas mentiin. Matka oli silloin itse juhla salooniin. 
Kaikki ihmiset toivat omat ruuat ja juomat paikan päälle, so mexican. TIETYSTI suku oli päättänyt että ''tällä kertaa vedetään mereneläviä'' niin voitte vaan arvata että mun ruoka anti oli suuri.. joo ei. Mama lähti etsimään muilta ihmisiltä minulle jotain ruokaa ja sainkin sitten spagettia ahhh, no siinä se sitten olikin <3 

Kotiin palattiin siinä kolmen aikaa, ah kun pääsi lösähtämään sänkyyn. Ei se kauaan kestänyt kello 10 minut ja sisko tultiin herättämään: ''Vauhtia vauhtia aamupalalle, vamos vamoss'' Mahtava herätys, 10 pistetä ja papukajja merkki. No ei sitten ollukkaan hengen hätä XD jhuust. Aamupalaksi oli jälleen vaikka mitä tuhtia, sanoin haluavani vain kahvia, kun ei tuhti liha minua innosta aamulla. No sitten seuraava kysymys oli että haluanko fitness muroja ja silmäni kirkastuivat ja se oli kaikkien mielestä jotenkin hauskaa ahah. 
Festivaalien toisena päivänä oli hieman vapaampaa. Hiukset oli luonnollisesti vain auki ja päälläni oli toinen kansallispuku, en tiedä kummasta pidän enemmän tuosta punaisesta vai vihreästä. 
Sama rumba jatkui toisena päivänä, kaikki toi ruokaa ja sitten vain tanssi lattialle pitämään hauskaa.

Yleensä meksikolaisilla on ns tietty tapa laittaa hiukset tälläisiin festivaaleihin. Kysyin että jos saisin tällä kertää itse laittaa hiukset ja mami sanoi että tottakai, pyysi myös että laitan hänenkin hiukset ja siskon.
Pääsin jälleen tekemään hiuskia JES.
Elikkäs joo tossa minun kampaukseni :) 

Koko tapahtumaan oli saapunut noin 2000 ihmistä, 4 eri suur kaupungista, oisko ollu Mexico City, Monterrey, Oaxaca ja Hidalgo. 
Bussimme lähti takaisin kohti Lagunasta siinä kahdeksan aikaa illalla ja seuraavat 11 tuntia istumista. Täällä jos jotain oppii niin on istumaan tai odottamaan, mikään siis ei mikään tapahdu sekunnissa. Hyvä puoli tässä on se etten varmaan koskaan enää valita jostain ''pitkästä'' matkasta suomessa jajaja.
Leidit lavalla 
Tässä seuraavan päivän ''vapaampi'' lookki
Nyt on päästy kotiin ja huomennakaan ei ole vielä koulua koska CECYTE on paras koulu ahha kärsikää te muut, mä nukun ! 
Muutama päivä enään ennen kuin loma alkaa jejejejejeejeeee ! 
Siinä minun viikonloppuni


Muchos besitos para todos
- Meri4 comments:

 1. Ompa ihania kuvia värikkäissä asuissa. Mahtava kokemus kaiken kaikkiaan. Unohtamatta muutaman tunnin bussimatkaa :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suuret kiitokset hani <3 on olut kyllä jajaj

   Delete
 2. oot nii kaunis en kestäää!! t.minzi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minnaa, sinä kaunottarena tyst <3

   Delete